Blogging Resources

Tools Bisnes Saya

Apa tools & resources yang saya gunakan dalam membina “home business” saya?

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, saya dah cuba bermacam macam program dan tools untuk membangunkan bisnes online ini. Dan di bawah ini saya senaraikan program dan alat bantu yang saya gunakan dan gemari.

Nota tambahan : Tools di bawah ada di antaranya mempunyai link affiliate dan saya mungkin akan terima sedikit komisen, tetapi tiada caj tambahan untuk anda. Tujuan utama saya senaraikan tools di bawah ini bukan untuk komisen tersebut, tetapi memang saya gunakannya untuk operasi harian saya dan ianya sangat berguna untuk bisnes saya. Jadi, bila anda nak putuskan untuk membeli tools atau program, tanya diri anda “adakah pembelian ini akan bantu saya capai objektif saya?”


BLOGGING TOOLS

tutorial-blogAnda masih belum ada blog?
Oleh kerana saya amat sukakan blogging dan saya menyedari ramai yang tak tahu mana nak mula blogging, saya ciptakan produk ini yang memudahkan anda membina sendiri blog anda.
Produk ini adalah siri video Step-By-Step yang akan membawa anda ke setiap peringkat pembinaan blog yang akhirnya akan menjana keuntungan. Saya ajarkan bagaimana untuk design blog WordPress pertama anda, pastikan jenama anda terserlah, bagaimana untuk memasarkan blog anda kepada audiens yang betul dan bagaimana nak buat full time income dari blog dengan membina funnel jualan. Klik di sini untuk info lanjut.

 

 

buat-duit-dengan-blogE-Book Ini percuma! Saya kongsikan setiap langkah yang wajib anda lakukan ketika membina blog untuk bisnes. Saya yakin anda akan memahami metod dan formula bagaimana nak bina blog dan tarik audiens yang betul, promosi blog anda, bina database, seterusnya menjana wang dari database tersebut.

Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut

 

 

 

 

jomhostingSaya suka gunakan perkhidmatan JomHosting untuk hosting blog saya. Domain name saya pun beli melalui mereka. Sebab apa? Mereka tawarkan harga berpatutan, dan support service yang pantas. Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut.

 

 

 

AUTORESPONDER PILIHAN

 

email-autoresponderMemang ada macam- macam servis di luar sana. Ada yang mahal ada yang murah, ada yang OMG my dream. Tetapi jika anda usahawan baru, anda mahu gunakan servis mereka ini. Bagi saya Emelmatik berikan support yang sangat baik, pada harga yang sangat berpatutan. Sesuai untuk anda yang baru nak berjinak jinak dengan autoresponder, database & email marketing.
Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut.

 

 
SERVIS ONLINE PAYROLL PILIHAN

onpay-logoKalau anda peniaga online, rugi kalau tak tahu mengenai servis ini. Berbeza sikit dengan online checkout overseas, OnPay Malaysia ni sesuai dengan behaviour online rakyat Malaysia yang tak biasa sangat lagi dengan E-Commerce (Credit Card checkout). Kita memang suka online banking/CDM lagi. So saya pun suka servis OnPay sebab dia tracking kan sales saya, dan issue resit, invois on my behalf. Semua blog saya pakai OnPay ni jugak.
Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut.